31 dagers pengene-tilbake-garanti GRATIS FORSENDELSEINNEN EUROPA
Nain Trading
Flash Sale: 10% rabatt på alt med kode: FLASH10
Info om oss
Hjelpesenter
Service
Det som står skrevet med liten skrift

Opprinnelsen til det første teppet

Pazyryk er det eldste teppet som til nå er funnet. Det ble funnet i 1949 i en hauggrav i Altaifjellene og er 2500 år gammelt.

Dermed har det i minst 2500 år, men sannsynligvis mye lenger, blitt laget hpndknyttede tepper. Man tilskriver oppfinnelsen til asiatiske gjeternomader, da disse hadde sauer og teppet fungerte ideelt som inventar, med tilleggsegenskaper som at man kunne forevige mystiske beskyttelsestegn og stammetegn i dem. Først i det 16. århundre begynte man også å pleie knutekunsten i de persiske hoffene. Betydningsfulle kunstnere skisserte ornamentale mønster som til dags dato fortsatt preger tallrike tepper. Noen av disse kongelige praktteppene nådde også fram til Europa, men disse var utelukkende forbeholdt konge- og adelshusstander.

Ved slutten av det 19. århundre utløste de på verdensutstillingen i Wien (1873, 1890) og i Paris (1878) framviste orientteppene en boom for teppehandelen. Dette førte til grunnleggingen av de første faghandlerne av tepper i Europa. Fortsatt var teppet en luksusgjenstand som bare adelen og det nye borgerskapet hadde råd til. Først nesten hundre år senere, fra ca 1984, sank med den økonomiske nedturen i Iran prisene og tepper ble til en betalelig innredningsgjenstand. Således er også utvalget nå svært bredt: det omfavner billige kommersielt produserte varer til kostbare varer med håndfarget ull.

De håndknyttede teppene fra Nain Trading innehar alle høyeste kvalitet og blir etter ønske leveret med ekthetssertifikat.

Nain Trading bruker informasjonskapsler slik at nettstedene våre kjører pålitelig og sikkert og for å vise deg relevant innhold og personlige tilbud.
Hvis du klikker "OK", kan det hende at vi viderefører data samlet inn via informasjonskapsler til tredjepart (til våre markedsføringspartnere). Hvis du ikke vil gå med på dette, begrenser vi oss til de essensielle informasjonskapslene. Mer informasjon og alle alternativer finner du i "Preferanser". Du kan tilpasse dette senere når som helst. Du kan finne ytterligere informasjon i vår databeskyttelseserklæring.