31 dagers pengene-tilbake-garanti GRATIS FORSENDELSEINNEN EUROPA
Nain Trading
Info om oss
Hjelpesenter
Service
Det som står skrevet med liten skrift

Teppepleie og tepperens

Som historien har vist, kan et ekte orientalsk teppe bli opptil 3000 år gammelt. Han trenger ikke engang spesialbehandling for det. Ved jevn bruk løsnes overflødig ull, gjenværende ull poleres, fargene blir mer dempet og mønsteret blir enda klarere og kontrastrikere.

En god støvsuger er et ekte orientalsk teppes beste venn

Et orientalsk teppe bør støvsuges i retning av haugen en gang i uken hvis mulig. Du kan enkelt bestemme retningen på luven ved å føre hånden over teppet. Hvis haugen føles myk mens du gjør dette, er det retningen på haugen. I tillegg fremstår et teppe som lysere og mer flytende i haugretningen, og mørkere og mer kontrasterende mot haugretningen.

Profesjonell tepperens

For husholdningsbruk bør et teppe vaskes profesjonelt hvert 7.-10. år. Fint husstøv legger seg i teppefundamentet og fremskynder dermed slitasjen på teppet, som smergelpapir.
Ved vask ristes teppet først for å fjerne sand, steiner osv. Deretter vaskes den med vann og spesielt ikke-fettløselig vaskemiddel. Til slutt presses væsken ut av teppet og det henges i tørkerom. Slik rengjøring gir haugen elastisitet og ny glans og fargene skinner lysere igjen.

Flekkfjerning fra et orientalsk teppe

I et ekte orientalsk teppe hindrer lanolinen, som er en del av høykvalitets saueull, at smuss blir liggende igjen.
Hvis du tilfeldigvis skulle ha vært uheldig å søle noe på teppet, bør du fjerne flekkene så snart som mulig.

Vår renseservive for ditt orientteppe

Vår renseservice hjelper til å få ny glans i ditt orientteppe. Vi renser og vasker ditt teppe på tradisjonell måte per hånd uten skade fettlaget i sømmen.

Ethvert teppe er forskjellig. Orientalske tepper er ingen unntak. Vi trenger bilder og informasjon om teppet (materialet : bomull,ull,silke) og flekkene for å gi deg et konkret tilbud om rens.

Generellt kann du beregne en kostnad på ca 325kr pr kvadratmeter teppe for en enkel håndrens. Er teppet veldig skittent eller er laget av et ømfintlig materiale, kann kostnaden være høyere.

Kontakt
Nain Trading bruker informasjonskapsler slik at nettstedene våre kjører pålitelig og sikkert og for å vise deg relevant innhold og personlige tilbud.
Hvis du klikker "OK", kan det hende at vi viderefører data samlet inn via informasjonskapsler til tredjepart (til våre markedsføringspartnere). Hvis du ikke vil gå med på dette, begrenser vi oss til de essensielle informasjonskapslene. Mer informasjon og alle alternativer finner du i "Preferanser". Du kan tilpasse dette senere når som helst. Du kan finne ytterligere informasjon i vår databeskyttelseserklæring.