31 dagers pengene-tilbake-garanti GRATIS FORSENDELSEINNEN EUROPA
Nain Trading
Blog >

Egenhendig rens av orienttepper

nov 22. 2017

Egenhendig rens av orienttepper

 

Når noe er skittent, kan man for det meste rengjøre det selv. Når det gjelder høyverdige tepper, er egenhendige rengjøringsforsøk imidlertid noe som kan føre med seg konsekvenser som ikke kan repareres. Hvis man følger et par viktige punkter, kan man imidlertid rense sitt elskede teppe hjemme uten betenkeligheter. Hos oss finner du verdifulle tips til rengjøring av perser- eller orientteppet ditt. Og dersom du likevel ikke skulle lykkes, kan du rense eller reparere teppet ditt profesjonelt hos oss. 

Hvordan vurderer du graden av skittenhet?

Ved enkle flekker og mindre partier med smuss og skitt, kan du uten problemer rense teppet ditt selv. Man må selvsagt klart vite hvordan – helst med våretips lenger ned. Store områder med skitt (for eksempel store vinflekker) eller en rensing av hele teppet, bør imidlertid en fagmann ta seg av.   

 

Et originalt, håndknyttet orientteppe er for det meste farget med følsomme farger og har behov for ekspertenes  erfaring og midler for å stråle i et nyknyttet teppes farger etter en mer intens vask. Spesielt viktig er dette punktet når det gjelder spesielt høyverdige tepper farget med farger fra planter. Gjennomføres rensingen på feil måte, kan det hende at teppet mister fargene sine og at den verdifulle ulla eller silken blir skadet på en måte som ikke lar seg reparere. Nain Trading er ekspert på rens av høyverdige tepper og har vært det i 20 år. Hvis du ikke er sikker på skittenhetsgraden til teppet ditt, så ring oss gjerne.

Egenhendig rens av mindre partier med smuss og skitt

Såfremt teppet ditt bare har noen flekker, kan du fjerne disse selv. Her finner du tips fra fagmannen, slik at dette blir vellykket. Så før du begynner å skrubbe i vei med de midlene du har i hus, ta deg tid til å lese dette lille innlegget. Da kan ingenting gå galt. 

1.     Riktig rens starter med det riktige rensemidlet

 På vaskemiddelmarkedet er det en mengde av løfter som ikke overholdes. Vil du fjerne skitt fra orientteppet ditt uten å angripe fargen, bør du definitivt passe på å bruke et pH-nøytalt vaskemiddel. Hvis ikke, kan vaskemiddlet blekne fargen. Det bør heller ikke være noen kjemiske tensider i rensemidlet, ettersom disse angriper teppefibrene. Til påføring av midlet anbefales myke børster og  kluter, og før det en støvsuger for å fjerne løse skittpartikler. Før du setter i gang, anbaler vi deg i hvert tilfelle å teste ut om teppets farge blir angrepet av rensemidlet. For å teste ut dette, påfør litt av midlet på et lite område av teppet, la det virke og børst det ut med en fuktig børste i retning fibrene. Er fargen bleknet, bør du om mulig kjøpe et mer nøytralt rensemiddel eller eventuelt betydelig tynne ut med vann det du allerede har for hånden. I disse telfellene bør testen utføres på nytt. Først når det er sikret at fargene består, kan midlet benyttes uten betenkeligheter.

 

2.    Hovedvasken: Unngå for mye vann på orientteppet!

Nå kommer vi til den egentlige rengjøringen. Før du starter, ta til eg følgende tips: Teppet bør være fuktet, men vannet skal ikke renne. Ellers vasker du ut unødig mye fett, som gjør teppet ditt smidig og skittavstøtende. Da ville teppet vike stumpt og glansløst.

Fordel vaskemidlet -  som du har testet ut på forhånd - i strøk på det fuktige orientteppet. Når midlet har trukket inn, så børst det ut til slutt, også dette i strøk.   Pass deretter på å fjerne alt vaskemidlet. Når du gjør dette, bør du stadig skylle børsten med rent vann, slik at mest mulig vaskemiddel fjernes.  Når alle rester av skum er fjernet, skyll teppet med nok vann. Når du gjør dette, pass på at hele teppet blir skylt. Trekk så mye fuktighet som mulig at av teppet med en skrubb.

 

3.    Etterarbeid: Smøring og tørking av orientteppet

Når alle skitne områder er renset og det overflødige vannet er fjernet, så smør inn teppet, som fortsatt er lett fuktig. Dette er veldig viktig, ettersom det fettet som har gått tapt, må erstattes for å gi teppet sin glans og sin motstandsdyktighet tilbake. Det beste er å bruke en lanolin – eller ull-fettløsning.

Når det har blitt påført nok fett, så tørk teppet. Det egner seg å tørke det på konstruktjoner som tillater lufting på begge sider, for eksempel et trappegelender eller en kassert ribbebunn. Det som er viktig, er at alle sider av teppet luftes. lufting fra alle sider. Bak-og framsida bør altså kunne tørke i samme grad. Tenk på følgende: Det oppmuntres uten betenkeligheter til en kort fukting med vann i renseprosessen. Riktig nok bør ikke dette være av lang varighet. Dette for at farger, fibre og fett ikke skal angripes for lenge.    

 

Langvarig glede av orientteppet takket være riktig rens

Håndknyttede orienttepper er ekte livsledsagere. Deres lange holdbarhet gjør dem til optimale gulvbelegg i nærmest ethvert hjem. Men skitt stopper ikke opp for noen. For å bevare teppets glans og fargeintensitet, er det av og til nødvendig med en rens.  Er det snakk om mindre partier med skitt og om du følger tipsene som beskrevet over, kan du uten problemer ta deg av dette selv.

Nain Trading – Ekspert på rens

Skulle det imidlertid påvises store områder med skitt på teppet, som strekker seg utover mindre flekker, er en fagmann absulutt å anbefale. Nain Trading ser tilbake på en 20 år lang ekspertise på rens av høyverdige perser- og orienttepper. Du kann være helt sikker på at vi setter teppet ditt tilbake til sin skinnende og fargeintense originaltilstand. For et individuelt tilbud står vi gjerne til din disposisjon.

Handreinigung Orientteppich

# Egenhendig rens # orienttepper
Previous article Ekte orienttepper: Et stykke verdifullt håndarbeid Next articles Design Berbertepper av Ela
Nain Trading bruker informasjonskapsler slik at nettstedene våre kjører pålitelig og sikkert og for å vise deg relevant innhold og personlige tilbud.
Hvis du klikker "OK", kan det hende at vi viderefører data samlet inn via informasjonskapsler til tredjepart (til våre markedsføringspartnere). Hvis du ikke vil gå med på dette, begrenser vi oss til de essensielle informasjonskapslene. Mer informasjon og alle alternativer finner du i "Preferanser". Du kan tilpasse dette senere når som helst. Du kan finne ytterligere informasjon i vår databeskyttelseserklæring.