31 dagers pengene-tilbake-garanti GRATIS FORSENDELSEINNEN EUROPA
Nain Trading
Info om oss
Hjelpesenter
Service
Det som står skrevet med liten skrift

Håndknyttede orientalske tepper er en ofte beundret luksusvare. Når de behandles på riktig måte, varer de uforlignelig lenger enn maskinproduserte motparter og vil fortsatt tiltrekke seg oppmerksomheten til dine besøkende selv etter tiår. Et ekte persisk teppe kan til og med øke i verdi over tid. For å ha glede av teppet ditt i lang tid, har ekspertene våre satt sammen noen generelle tips og hint for deg.

Utstående tråder og overflødig ull

Det kan alltid skje at individuelle tråder stikker ut. Håndknyttede tepper er ikke 100 % feilfrie og det er det som gir dem sin helt egen karakter. Hvis individuelle tråder stikker ut, er dette rester av knuten. Dette betyr ikke at en knute er løs, men at tråden ble oversett når den klippes av. Så vennligst ikke prøv å trekke tråden. Den kan enkelt og trygt kuttes av.

Våre tepper er lofrie, men det er mulig at et nytt teppe fortsatt har overflødig ull i haugen etter at det er knyttet. Denne ullen kan enkelt støvsuges ut av teppet med en standard støvsuger. Etter noen få støvsugingssykluser vil ullen være helt fjernet.

Rynker og eventuell lukt fra pleieprodukter

Under forsendelse kan det oppstå mindre, men synlige bretter i teppet. Disse skrukkene er helt ufarlige og forsvinner helt etter en stund, vanligvis etter 3-4 uker. Hvis du ikke vil vente så lenge, kan du stryke disse flekkene raskt og enkelt med et dampstrykejern på innstilling for ull og med damp. Du bør alltid stryke i liggende retning på haugen.

Teppene har kommet veldig langt fra orientalske land. De naturlige pleieproduktene der er vanligvis ikke parfymerte. Eventuell lukt fra disse pleieproduktene forsvinner senest etter 2-3 uker. Som regel er imidlertid alle teppene luktfrie ved levering.

Vanlig omsorg

Vi anbefaler å støvsuge det persiske eller orientalske teppet ditt regelmessig, men ikke daglig, med en standard støvsuger. Dette vil fjerne støv og skitt som vil gjøre at teppet ser matt og kjedelig ut over tid. Avhengig av støvsugeren bør ikke sugeeffekten nødvendigvis settes til høyeste nivå for å beskytte haugen.

Det meste av møblene er på det håndknyttede teppet. Dette er helt ufarlig så lenge du flytter rundt på møblene noen ganger i året eller snur teppet 180 grader for eksempel. Står møblene alltid på samme sted med vekten, kan haugen bulkes her. Selv om håndknyttede tepper er betydelig mer motstandsdyktige enn industrielt produserte, er de ikke immune mot tung belastning.

Hvis UV-lys skinner direkte på det orientalske teppet enkelte steder, er det fornuftig å snu teppet noen ganger i året, slik at det samme området ikke alltid blir utsatt for lyset. Selv den sterkeste fargen tåler ikke direkte UV-lys på lang sikt og vil falme med årene. Du kan fargelegge alle tepper og reparere slike områder, men det er fornuftig å forhindre skade fra begynnelsen.

Personlig rengjøring

Alle vet det, små flekker kan oppstå. Den høykvalitets saueull på de orientalske teppene kan som regel takle dette uten problemer, da den inneholder et naturlig fettinnhold og er smussavvisende til en viss grad. Likevel bør du ikke nøle og duppe selv små flekker umiddelbart med en ullklut og varmt vann. Rengjøringsmidler inneholder vanligvis aggressive overflateaktive stoffer som kan angripe ullfibrene og fargen. Vi anbefaler derfor mindre flekker som ikke kan fjernes med vann og en klut i henhold til følgende instruksjoner< /a > for å rengjøre.

Vi anbefaler uttrykkelig at du bestiller en spesialist tepperenser for å rengjøre ditt orientalske eller persiske teppe fullstendig eller mer intensivt. Vaskemidler vasker ut fettet fra ullen og fjerner teppets naturlige beskyttende lag. Hvis teppet ikke blir tatt vare på etterpå, kan det miste glansen og bli betydelig mer utsatt for smuss og skader.

Nain Trading bruker informasjonskapsler slik at nettstedene våre kjører pålitelig og sikkert og for å vise deg relevant innhold og personlige tilbud.
Hvis du klikker "OK", kan det hende at vi viderefører data samlet inn via informasjonskapsler til tredjepart (til våre markedsføringspartnere). Hvis du ikke vil gå med på dette, begrenser vi oss til de essensielle informasjonskapslene. Mer informasjon og alle alternativer finner du i "Preferanser". Du kan tilpasse dette senere når som helst. Du kan finne ytterligere informasjon i vår databeskyttelseserklæring.